Fixa håret innan festen

Är du inbjuden till en stor fest, eller ett nöjesevent, och vill känna dig extra snygg? Kanske är det en gala om några månader och du känner att ingen frisyr är snygg då du har tappat mycket hår den senaste tiden? Om så är fallet så är hårtransplantation en bra lösning på ditt problem!

Hur går en hårtransplantation till?

Under en hårtransplantation så flyttas hår från områden där du har mer och fylligare hår till området där du vill ha mer hår. Många gånger tas dessa från nacken, men det går även att ta från bröstet. De hårsäckar som tas ut ur nacken, eller andra områden, kallas för grafts och det är oftast så du betalar sedan för transplantationen.

Hur många grafts behöver jag?

När du väl bestämt dig för att göra en hårtransplantation kommer du säkert tänka: Hur många grafts behöver jag för detta? Detta varierar väldigt mycket och det bästa sättet att få reda på det är att gå till en hårspecialist som gör en konsultation.

Hur går själva operationen till?

Under behandlingen får du lokalbedövning och oftast börjar man med att raka donationsområdet samt området dit hårsäckarna ska flyttas. Lokalbedövningen gör så att endast de första nålsticken känns för att sedan inte kännas något alls. Behandlingen tar oftast mellan 4-7 timmar.

När kan jag gå ut på nöjen igen?

Efter operationen får man inte röra hårsäckarna då hårstråna är mycket sköra, men efter tio dagar kan du gå tillbaka till jobb och nöjen igen. Efter fem dagar kan du bära keps eller mössa, bad ska helst undvikas de första fyra veckorna.

Sammanfattningsvis, några av frågorna du bör ställa till din hårspecialist innan operationen är:

– Hur många grafts behöver jag?

– Kan dina mediciner påverka operationen?

– Hur kommer din nya hårlinje att se ut?

Tänk vad alla event kommer bli roligare med din nya frisyr!