Bjud på middag med finess

Det är alltid trevligt med sociala sammankomster och egentligen behövs inget annat skäl till att bjuda på fest än att det är roligt. Har du vänner som gillar det goda här i livet kan det vara kul att ordna en middag med det lilla extra vad gäller kvalitet och finess.

Om du är intresserad av mat och bak, dryckjom och trender inom allt som har med dem att göra är Grapevine sajten för dig. Här hittar du massor av kul tips, intressant information, härliga recept och drycker att skölja ner dem med. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller redan något av en kulinarisk expert – här finns det något för alla. Du väljer själv hur mycket du vill satsa men kommer garanterat kunna glädja dina vänner med något alldeles extra.

Lär dig om det du serverar

En av de roligaste sakerna med Grapevine är att du får lära dig mycket om mat och dryck. Du kan till exempel läsa om specifika viner – och även beställa dem – eller om olika kryddor som passar till det du vill laga. Vill du bjuda på en ostbricka men känner att du inte riktigt vet hur du ska gå till väga? Inga problem, hos Grapevine får du lära dig vilka ostar som passar bäst och vad som utmärker dem specifikt. För- och huvudrätter, gudomliga efterrätter och bakverk, såser, cocktails och marmelader – Grapevine gör dig till både en mästerlig kock och en stor konnässör. Sajten har också en bra sökfunktion där du kan hitta olika produkter efter kategorier som ”mingel” och ”veganskt” såväl som olika maträtter, så att du ska få det som verkligen passar.

Bryt isen med det du serverar

Förutom all bra information får du en hel radda trevliga samtalsämnen under middagens gång från Grapevines sajt. Det är inte helt ovanligt att fester och middagar börjar lite stelt, vilket du enkelt kan motverka med det du läst. Genom att berätta lite om det du ska servera – kryddat med intressanta fakta – får du igång konversationen på ett naturligt sätt. Du kanske rentav ska inleda med en vinprovning eller avsluta med att gästerna får prova olika sorters gin? Prova ett vin av Måns Zelmerlöw – han är ju inte bara en duktig artist utan dessutom duktig på mat och dryck. Jämför ett lådvin med ett flaskvin, eller jämför svenskt, brittiskt eller finskt gin. Du kanske till och med kan göra ett litet quiz om dina godsaker – det om något lär ju bryta isen!