Ett helgnöje för den uttråkade – live shopping

Du är långt ifrån ensam om att göra absolut ingenting på helgerna. Faktum är att de flesta gör ingenting på helgerna, till skillnad från vad man kanske kan tro. De som är i en parrelation kanske äter ihop med partnern eller bara ser en film, medan den som är singel gör något liknande fast ensam. Om du inte hör till dem som festar och lever loppan på helgerna, men ändå känner för att hitta på något udda och roligt, kan live shopping vara något för dig.

Vad händer i helgen?

Frågan ”vad händer i helgen?” har nog alla fått både en och flera gånger i livet. De flesta har absolut ingenting för sig i helgerna och trivs bra med det. Andra festar loss för fullt nästan varje helg. För en del kan det där med att hitta på något på helgerna nästan bli lite ångestladdat av olika anledningar. Ofrivillig ensamhet kan vara en orsak till att man mår dåligt på helgen och hellre spenderar sina dagar med att arbeta. För andra är det skönast att bara vara hemma och göra just ingenting. Men oavsett hur du gillar att spendera din helg, kan det vara uppfriskande att hitta på något lite annorlunda för att ha något att se fram emot på helgen.

Live shopping – ett nöje för alla

Har du hört talas om live shopping? Om inte, så är du inte ensam. Det är ett relativt nytt begrepp som har uppkommit i samband med möjligheten att skapa videor på nätet. Live shopping innebär rent praktiskt att ett företag sänder en video live, alltså direktsänt, på sociala medier eller på en hemsida. I samband med videon kan tittarna ofta interagera med deltagarna i videon, ställa frågor och komma med kommentarer. I videon visar företaget upp olika typer av produkter och visar hur de fungerar, ger information om dem och låter tittarna få se med egna ögon hur de fungerar. Sedan kan tittarna köpa produkterna direkt via exempelvis länkar i videon. Om du gillar shopping och vill underhålla dig med lite udda shopping, kan live shopping vara en nöjesaktivitet att roa dig med på helgerna.