Fixa maten till festen i Stockholm – beställ catering

Att fixa med mat till festen är en stor del av hela arrangemanget och ibland kan själva maten vara det svåraste att få ordning på. Men det finns smarta sätt att lösa det där med maten så att man slipper att själv stå och laga mat till ett stort antal gäster samt slipper all press som det kan innebära. Genom att beställa catering i Stockholm så har man löst mycket av det dilemmat.

Vilken mat passar till tillställningen?

Beroende på vad för typ av arrangemang som anordnas, passar olika maträtter olika bra. När man ska välja vad som ska ätas gäller det därför att utgå lite ifrån sammanhanget. Men det gäller även att utgå ifrån vad man som anordnare av eventet kan göra. Om gästerna är få kanske man har förmågan att laga maten själv. Om gästerna däremot är fler än tio i antal så kan det vara bättre att fixa maten på ett annat sätt då matlagningen annars lätt kan bli övermäktig. Några förslag på alternativ till att laga maten själv är att:

  • Beställa catering.

Catering är ett väldigt praktiskt sätt att beställa mat på och fördelen med det är främst att man kan välja vad man vill ha samt slipper ordna med maten själv. Dessutom brukar uppläggen vara väldigt fina, vilket därför gör sig bra till exempelvis dop och bröllop. I Stockholm, precis som i övriga delar av landet, går det att beställa catering från till exempel matbutiker och lokala restauranger.

  • Beställa pizza.

Pizza passar för många tillfällen och ska man inte ordna med ett event av det lite finare slaget så kan faktiskt en pizza duga väldigt gott. Det blir visserligen ganska dyrt att beställa en pizza per person till ett stort antal människor. Därför kan ett tips vara att bara köpa några få pizzor och skära bitar av dem och servera som tilltugg.

  • Anlita en kock.

Du som vill bjuda på varm och lagad mat till dina gäster kan istället anlita en kock på plats. Kocken kan sedan laga diverse olika rätter som serveras under festens gång. Att anlita en kock kan bli billigare då själva maten inte blir lika dyr om den lagas från grunden jämfört med om maten hade köpts färdiglagad. Dessutom är det ju alltid lite extra trevligt att äta mat som är lagad av en riktig kock, vilket kan sätta en del guldkant på festen.